Het is bekend dat blootstelling aan hoge niveaus van luchtverontreinigende stoffen het risico op fysieke ziekten, zoals luchtweginfecties, longkanker, hartaandoeningen, beroertes, dementie en Alzheimer, verhoogt. Er zijn echter nieuwe studies die suggereren dat luchtvervuiling ook verantwoordelijk is voor psychische aandoeningen.

In 1970 werd lood Pb (afkomstig van het Latijnse lood  ) gebruikt om te worden toegevoegd aan de fossiele brandstof, waardoor het  later werd geassocieerd voor het bijdragen aan gedragsproblemen, leermoeilijkheden en verlaagde IQ bij kinderen.

In de afgelopen jaren is Zwaveldioxide SO2 in verband gebracht met een hoog risico op ziekenhuisopnames voor psychische stoornissen in Shanghai.

In een andere studie, die in 2017 in Californië werd uitgevoerd, vonden ze een verband tussen fijn stof  PM2.5- luchtverontreinigende stoffen en delinquent gedrag van adolescenten, uiteraard spelen de relaties tussen ouders en kinderen ook een belangrijke regel.

Men gelooft nu dat de blootstelling aan luchtverontreinigende stoffen kan leiden tot ontstekingen in de hersenen. Bovendien kunnen fijne zwevende deeltjes PM2.5 en PM1.0 neurale netwerken beschadigen en het gedrag beïnvloeden.

Tegenwoordig zijn wetenschappers in staat om criminele activiteit en onethisch gedrag  te voorspellen door variabelen voor de luchtvervuiling te gebruiken. Hun conclusie is:  luchtvervuiling corrumpeert niet alleen de gezondheid van mensen, maar kan ook hun moraliteit aantasten.

Tot slot, door gegevens van 1.8 miljoen misdaden over twee jaar te vergelijken met gegevens over luchtverontreiniging, temperatuur, vochtigheid en regenval uit de straten van Londen, kwamen ze tot de conclusie dat de criminaliteit in Londen op de meest vervuilde dagen hoger is.

referenties:

https://mentalhealthdaily.com/2015/08/11/air-pollution-causes-brain-damage/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2743793/

https://link.springer.com/article/10.1007/s10802-017-0367-5

http://www.lse.ac.uk/GranthamInstitute/publication/crime-is-in-the-air-the-contemporaneous-relationship-between-air-pollution-and-crime/

https://theconversation.com/air-pollution-increases-crime-in-cities-heres-how-95975

http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0956797617735807

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: