Het was tijd om een ​​luchtreiniger te beoordelen omdat het een vitaal apparaat is voor mensen die last hebben van luchtvervuiling en allergieën. De luchtreiniger die ik ga reviewen heet BRISE C200 . Het werd voor het eerst gelanceerd in Taiwan in 2017, hoewel het hoofdkantoor van het bedrijf zich in Nederland bevindt met teamleden in Duitsland en Taiwan.

De reden dat ik deze reiniger eerst wilde beoordelen, is omdat het de eerste luchtreiniger is met kunstmatige intelligentie, alias AI en omdat het twee apparaten in één combineert, uiteraard een luchtkwaliteitsmonitor en een zuiveringsinstallatie.

Wat is de buzz over AI en wat het voor u zal doen?

De voordelen van het hebben van een AI-apparaat zijn veelvoudig, maar in wezen zal het uw leven gemakkelijker maken en het zal u helpen geld te besparen. In dit geval maakt BRISE AI gebruik van het profiel van de gebruiker en de staat van de ruimte. Dankzij de geavanceerde sensoren en het berekeningsalgoritme, kan het u op elk gewenst moment schone lucht geven zonder erover na te denken. De AI helpt u ook geld te besparen dankzij het Smart Filter-beheer dat dynamisch de resterende filterlevensduur berekent op basis van de werkelijke luchtkwaliteit (niet alleen een vaste countdown-timer). Het bedrijf beweert dat het apparaat ongeveer 4p / 5cents elektriciteit per dag verbruikt bij normaal 24/7 gebruik. BRISE is ook compatibel met Amazon Alexa-spraakbediening.

Nog een functie, die ik niet heb geprobeerd, is de mogelijkheid om meerdere BRISE-eenheden op te zetten en ze samen te laten werken via de smartphone en AI
Specificaties luchtreiniger
CADR (leveringssnelheid van schone lucht): 181 ~ 243 m 3 / uur
Toegepaste ruimte: 14 tot 30 m 2
Motor: efficiënte borstelloze gelijkstroommotor
Stroomverbruik: 42 watt (max)
Geluid: 5 ~ 50dB
WiFi: 802.11 b / g / n

31 x 21 x 45 cm A4-formaat / 5 kg
Luchtfilter specificaties
Het FC200 carbon voorfilter voor huidschilfers, pels / haren, stoffilter en grove deeltjes. Een pakket van 6 filters kan worden gekocht voor € 29 , een jaar lang aanbod.
UV-A-licht voor het behoud van frisse lucht.
Het FC200 4-in-1 combofilter is te koop voor € 49 . De 4-in-1 combo is ontworpen om 6 maanden mee te gaan, maar zal dankzij de AI veel langer meegaan. Hij bevat de volgende lagen.
Anti-bacteriënfilter
HEPA-filter voor het vastleggen van alle PM2.5-deeltjes
VOC-filter voor het absorberen van schadelijke chemische dampen
TiO 2 + UV LED voor het remmen van groei van bacteriën en schimmels

multi layer

Air Quality Monitor-specificaties

  • PM2,5 sensor 0-999 μm / m3
  • VOC-sensor 4 Niveau: L (laag), M (gemiddeld), H (hoog), H + (zeer hoog)
  • Temperatuur -30 ° C ~ 100 ° C
  • Luchtvochtigheid 0 ~ 100% RH

brise app

De BRISE-app werkt prachtig samen met het apparaat en de samenwerking tussen de fysieke knoppen verloopt soepel. Vanuit de app kun je alle instellingen beheren, die je anders niet zou kunnen doen met een conventionele luchtreiniger, en een persoonlijk profiel maken met je behoeften. Een leuke functie is de CHILD LOCK-schakelaar die ervoor zorgt dat kinderen niet kunnen knoeien met het apparaat. De AQ-statistieken zijn ook aanwezig onder de knop ‘meer details bekijken’ in het hoofdscherm.

Mijn ervaring

De lente is hier en PM10-deeltjes van het stuifmeel stromen door de atmosfeer, ik ben zeer allergisch voor pollen (maar ik ben dol op lente en bloemen) en de buitenmembraan-sensor, die ik heb, logt waarden tussen 30-60μg / m3 gedurende de dag. De luchtreiniger houdt de PM2.5-concentraties binnenshuis zeer laag tussen 1-5 μg / m3 . Ik moest niet niezen omdat het apparaat is ingesteld op de AI BRISE-modus.

De luchtreiniger kan de PM2.5-consentraties in de ruimte op nul instellen wanneer deze is ingesteld op de turbomodus, ik heb deze getest en drie andere PM2,5-sensoren gaven dezelfde resultaten. Beter gezegd, het duurde 13 minuten om de PM2.5-deeltjes te verwijderen van 26μg / m3 naar 0μg / m3 in een ruimte van 7,5m2 / 80ft2. Het probleem dat de luchtreiniger continu in de Turbomodus werkt, is het geluid dat wordt geproduceerd en het energieverbruik.

Toen ik opzettelijk VOC’s in de kamer bracht, kon het apparaat de gassen in enkele seconden detecteren en automatisch reageren door de Turbomodus tijdelijk in te schakelen, dus de AI-motor werkt.

Ik ben dol op de vormfactor van het apparaat, het beslaat slechts een A4-vel papier op de vloer, dus het is helemaal niet omvangrijk, waardoor het handig is voor appartementen.

Het geluidsniveau is acceptabel, je kunt een video bekijken die ik hieronder heb gemaakt met de zuiveringsinstallatie ingesteld op verschillende modi na de minuut 1:23. Onthoud dat de gebruiker de bovenlimiet van de ruis naar wens kan aanpassen.

Conclusie

Al met al bieden BRISE  en de AI-motor een complete oplossing tegen slechte luchtkwaliteit en het kan mensen die lijden aan luchtvervuiling of luchtwegallergieën verlichten. Een probleemloze ervaring die heeft bewezen dat PM2.5 en PM10 volledig worden geëlimineerd uit een kamer wanneer daar om wordt gevraagd. Klein formaat, het is veilig voor kinderen en je hoeft geen bank teovervallen om het te onderhouden. Als ik iets zou kunnen aanbevelen voor een toekomstige versie van de luchtreiniger, zou het de mogelijkheid zijn om de uitgaande lucht in verschillende richtingen te geleiden, niet alleen recht naar boven.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: